sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Irmailua

 Käväsin Irmalla ratsastelemassa. Tarkotuksena oli mennä maneesille treenaamaan koulurataa. Irma olikin otettu valmiiksi sisälle, joten harjasin ja varustin sen valmiiksi. Siltä lähtee hirveesti karvaa, huhuh ! Irman omistaja ratsasti Irman maneesille, sekun saattaa olla vähän pöhkä välillä maastoillessa, poljin ite vanhalla pyörällä. (:
 Kun tultiin maneesille, päätettiin, että laitetaan pääty-ympyrälle pari puomia ja sit pitkille sivuille yhdet ristikot. Menin pari kierrosta ravia ja sit tulin ympyrälle meneen puomeja. Irma yritti vähän kaahailla, joten otin sitä välillä käyntiin ja yritin (Huom yritin!) taivuttaa ja asettaa sitä edes vähän. Käynnissä se toimikin vielä ihan hyvin, mutta ravissa se meni ihan plörinäksi, joten keskityin lähinnä siihen, että saan Irman menemään rauhassa. Vaihdoin ravissa suuntaa ja tein hetken niin päin. Niin meni ravissa paremmin. Nostin sit laukan ja menin pari kierrosta uraa pitkin pelkkää laukkaa. Pitkät sivut karautin menemään ja lyhyillä sivuilla menin koottua, lyhyttä laukkaa. Irma meni sen hyvin. (: Sitten tulin takaisin ympyrälle.. Eka puomi menikin ihan jees aina yli, mutta toisesta Irma paino villasella ohi ulkoreunasta. Yritin ottaa sitä ulkoo kiinni, vähän se parani, muttei oikeestaan paljoa. Irma vähän kaahaili ja otin ihan seis yhdessä vaiheessa. Se tuntu tehoavan, kun kuunteli pidätettä paremmin sen jälkeen. Vaihdoin suunnan ja tulin heti toiseen suuntaan ympyrälle. Ei tarvinnut tehdä niin montaa toistoa tähän suuntaan (en vain muista kumpi suunta :DD). Muutaman kerran Irma kaahasi toisen puomin ulkoreunasta ohi, mutta sain ulkoavuilla sen lopulta molempien puomien yli moitteettomasti. Kehuin sitä ja siirsin käyntiin. Kävelin pitkinohjin kouluradan läpi, jonka mitä luultavammin kisaan Irmalla pääsiäismaanantaina Juttiksella.
 Tulin ensimmäisen kerran ravissa sisään ristikolle. Nostin ristikon jälkeen toiselle pitkälle sivulle, missä toinen este oli. Tulin sille laukassa, kulma oikaistiin sillai sopivasti, ei tarkoituksella, mutta leikitään niin. :) Tulin taas sen ensimmäisen ristikon. Irma hyppäsi paljon paremmin kuin ensimmäisellä kerralla kentällä. Siinä oli sopivasti painetta (hieman turhan paljon, mutta sen saa työstämällä ihan hyväksi) ja se imi tosi hyvin esteille. Esteet oli kyllä hyvää mielenvirkistystä Irmalle, kun se niin innosta piukeena niitä pomppi ! :) Vaihdoin suunnan ja tulin niin päin. Tähän suuntaan, oikeaan kierrokseen, Irma ei tullut niin puhtaasti ja räsäytettiin toinen ristikko ihan kasaan, kun Irman järjesteli kinttujaan ihan kummallisesti. :D  Nojaa.. Juuri kun lopetin, tajuttiin, että ei olla otettu videota videokameralla! No, eikun kamera käteen ja videoidaan vielä ristikot pari kertaa. Videot saan tiistaina koneelleni, joten odottakaan hetki niin näätte niitäkin. (: Samalla otan hiihtoratsastusvideot.
 Kun olin hetken esteiden jälkeen käppäillyt uraa pitkin, otin ohjat ja ratsastin Helppo B K.N Specialin läpi. Kesken ohjelman joku toinen tuli maneesiin ja siksi laukkaohjelma meni aivan ketuilleen. Raviohjelma oli ihan ok, Irma kulki reippaasti eteen. Keskiravi tuottanee ongelmia, kun sitä ei olla koskaan Irmalla juuri menty. Harjoittelen sitä tiistaina kentällä ja perjantaina maneesissa. Yritän saada Irman tiistaina taipumaan tooosi hyvin ja mahdollisesti kulkemaan edes joitain pätkiä siistissä muodossa. (: Seuraavan postauksen laitan keskiviikkona. Pistän siihen Irmalla käynnin ja Vahannan tunnin, jospa saisin isäpuoleni kuvailemaanki. (;

1 kommentti:

  1. vau kuinka hieno tää ulkoasu on!!! :)


    http://eleonoora-reiska.blogspot.fi/

    VastaaPoista