keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kuvatonta

 On jäänyt vähän nuo postaukset, kun kävin viimeviikolla tiistaina Irmalla ja keskiviikkona vahannassa + nyt tänään taas vahannassa. (: Nojaa.. Kirjoitan sen pohjalta, mitä muistan tehneeni. Aloitan vanhimmasta, eli Irmasta. (:

 Hain Irman tarhasta ja hoidin sen ratsastuskuntoon. Talutin sen kentälle, kiersin pari kierrosta käynnissä molempiin suuntiin ja aloin ravailemaan. Irman omistaja kantoi 4 puomia kentälle kahdeksikolle. Ravasin ne muutaman kerran, kunnes yksi niistä nostettiin pieneksi kavaletiksi. Muutaman kerran Irma tiputti raville ennen kavalettia, mutta muuten pääsimme sujuvasti laukassa. Hyppyjen jälkeen jäin itsekseni työskentelemään kahdeksikolla. Irma oli rento, liikkui kivasti, taipui jo ihan hyvin! (: Oon vihdoin oppinu jonku verran, että miten sen saa toimimaan. Taivuttelin sitä kahdeksikolla ja välillä menin hetkeksi uralle, tein suunnanvaihtoja ja siirtymisiä. Taivutin sitä hyvin kulmiin. Otin parit suunnanvaidot muistaakseni laukalla, mutten ottanut sitä sen enempää. Loppuraveissa annoin Irman venyttää kaulaa kunnolla eteenalas. En muista enää tarkasti mitä tein, mutta muistan, että olin ratsastuksen jälkeen tyytyväinen Irmaan. (:

 Menin Vahantaan normaalisti tunnille, meillä oli sijainen, kun oma ope oli kipeänä. Sain Wilman, en koskaan ollut mennyt Wilmalla, joten en tiennyt yhtään millainen se on. Annika, opettaja, sanoi, että se on herkkä, varsinkin painoavuille. Alotettiin alkuraveilla ja alettiin pian jo työstää heppoja avotaivuksilla käynnissä. Wilma oli hieman laiska, eikä mulla ollut mitään hajua, millaista vauhtia sen kuului liikkua. :D Mentiin ensin vasemmalle, Wilma oli hieman kankea, mutta alkoi toimia sitten hetken sitä työstettyäni. Otettiin väliin laukkatehtävä, ennen toista suuntaa avoilla. Mentiin kahdelle pääty-ympyrälle ja nostettiin ravista laukat ja takaisin raviin, omassa tahdissa. Sain olla Wilman kanssa vain Laikon kanssa samalla ympyrällä. Muut kolme olivat toisella ympyrällä. Wilma oli herkkä laukka avuille, joten pieni pohje riitti siihen. Laukka oli tavattoman helppoa istua! :) Laukan jälkeen vaidettiin suuntaa ja otettiin avoa ensin käynnissä, sitten ravissa sitä mukaan, kuinka hyvin käynnissä sujui. Tämä suunta oli Wilmalle huomattavasti helpompi, sillä Wilma oli paremmin taipunut. Laukan jälkeen Wilma liikkui myös mukavasti eteen, niin sen olisi siis koko ajan pitänyt liikkua! :D Mutta empä tiennyt ja annoin sen sipsuttaa mummoravia.. :Dd Avot meni siis ihan hyvin, sitten loppuravit olivatkin vain lähinnä taivuttelua ja asetuksia. Wilma taituroi tunaroivan ratsastajansa kanssa kuitenkin niin hyvin, että löysi lempihevonen no. 1 -tittelin multa. :D Tamma on aivan mahtava!♥

Tänään, keskiviikkona, meillä oli oma ope.. Onneksi. :D Sain mennä taasen Wilmalla. ♥ Saimme antaa jonkinlaisia toiveita uutta jaksoa varten, ehdotukset olivat erilaisia; yksi toivoi maastoilua, toinen esteitä ja kolmas koulua. Itse ehdotin paljon laukkatyöskentelyä. Laukka on kiva askellaji, mutta mielestäni sen kanssa saisi painia vielä enemmän, jotta sitä osaisi ratsastaa aina vaan paremmin. (: Mutta palaillaan takasisin tunnin kuluun. Työstettiin tunnilla asetuksia ulos ja sisään sekä taivutuksia. Wilma oli taas alussa hieman laiska, sain sen kuitenkin pohkeilla etenemään. Alotettiin sillä, että pitkillä sivuilla asetettiin ulos ja lyhyistä sivuista tehtiin puoliympyrän muotoiset kaaret, joilla heppoja taivutettiin kunnolla. Oikealle Wilma oli helppo taivuttaa ja asettaa, mutta ulostaivutus, vasemmalle taivutus, oli Wilmalle hankalampaa. Se oli vasemmalle paljon kankeampi kaulastaan. Se myös nosteli välillä päätänsä, mutta parani koko ajan, eikä jonkun ajan jälkeen nostellut päätään ollenkaan. Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin samaa puoliympyrä-asetusjuttua vasempaan kierrokseen. Huhheijaa että Wilma olikin kankea tähän suuntaan. Se ei meinannut antaa alussa periksi ollenkaan taivuttaville avuille. Lopulta se kuitenkin antoi myötä ja saatoin itsekin ymmärtää rentoutua.
 Loppuvaiheilla jätettiin puoliympyrät päistä pois ja tehtiin normaalit kulmat. Tehtiin ravi-käynti siirtymisiä, yhä vaihtamalla asetusten puolta. Jäin hetkeksi ympyrälle työstämään Wilmaa, sillä oltiin yhä siinä vasemmassa kierroksessa, mihin Wilma oli hieman kankea. Hetken ympyrällä mentyäni jatkoin suoralle uralle. Tehtiin yhäkin niitä ravi-käynti siitymisiä. Sain Wilma lopulta todella kevyeksi ohjalle ja voi taivas kun se tuntuikin hyvältä! Sen ravi kulki kunnolla eteenpäin, kohti ohjastuntumaa, se polki takaosalla hyvin ja käytti selkäänsä, se kulki hienossa muodossa, luotilinjalla. En ole eläissäni ollut mihinkään muuhun hevoseen niin tyytyväinen kuin Wilmaan tuon tunnin jälkeen! ♥(: Laukkatyöskentely jäi pois tältä tunnilta, sillä aika ei riittänyt. :c Inhottaa myös, kun ei ole sellaista kaveria, joka jaksaisi juosta tallilla mukana aina kuvaamassa menoa. :d Ja silloinkin kun joku on mukana, tuntuu itsestä kuin tunti menisi päin honkia. :DDd


2 kommenttia: